Qendra Blegtoria dhe Zhvillimi Rural, ne daten 29 Nentor 2015, permes portit te Durresit priti 116 ftuja barse te racave per qumesht Sana dhe Alpine dhuruar nga Bothar Ireland. Ftujat ju shperndane familjeve ne nevoje ne zonen rurale te Peqinit dhe Kavajes.

Kafshet u shperndane me short, ne prani te perfitueseve, drejtueseve te grupeve te fermereve dhe shoqates.
Ne shperndarjen e kafsheve mori pjese edhe Kryetari I Bashkise Peqin Z. Sajmir Hasalla.