Projekti përmirëson kushtet ekonomike dhe sociale të fermereve, përmirëson racen e gjedhit dhe aftësitë e komunitetit të fermerëve të Pajovës. Fshati Pajovë është pjesë e rajonit të Peqinit, në pjesën qëndrore të Shqipërisë. Rajoni është i varfër dhe problemi kryesor është papunësia.

Ky projekt synon te mbështeti 34 familje fermerësh të Pajovës, duke siguruar mëshqerra Holshtein, përmirësimin e të ardhurave, dhe përmirësimin e racës lokale te gjedhit.

Gjithashtu, 34 fermerë të tjerë përfituan nga Pasimi i dhuratës. Trajnime dhe asistencë teknike për zhvillimin e fermave familjare u ofruan për pjesëmarrësit e projektit. Familjet përfituese u mbështeten me inpute bujqësore.

Kafshët për këtë projekt janë dhuruar nga Bothar Irlande.