Fshati Murtino eshte pjese e komunes Strumice ne Maqedonine Lindore, rreth 200 km larg nga Shkupi.  Vetem 10-15% e popullsise eshte, aktualisht, e punesuar ne menyre te rregullt ne aktivitete te tjera.    Strumica eshte nje zone tradicionalisht bujqesore, vecanerisht kultivon perime, foragjere dhe blegtori. Rreth 85-90% e familjeve  jetojne me te ardhurat qe marrin nga puna ne fermat e tyre te vogla. Niveli i te ardhurave per person eshte rreth 15 Euro per muaj dhe rreth 80% e familjeve jetojne ne nivelin minimum jetik te standardeve te jeteses.

Qellimi i projektit eshte te permiresoje gjendjen sociale dhe ekonomike te 30 familjeve te varfera ne zonen e projektit.

15 Meshtjera barsa te races Holshtein u shperndane per 15 familje fermere te varfera ne Murtino ndersa 15 familje te tjera perfituan nga PASIMI I DHURATES. Ne te njejten kohe, projekti  mbeshteti ne   organizimin e grupit te fermereve, trainime, asistence teknike dhe inpute bujqesore.